4 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από έναν έμπειρο ταξιδιώτη

tips από έμπειρους ταξιδιώτες4 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από έναν έμπειρο ταξιδιώτη

 

Οι έμπειροι ταξιδιώτες είναι σαν τους παλιούς σοφούς: Ξέρουν σχεδόν τα πάντα γύρω από τα ταξίδια και έχουν πάει σχεδόν παντού! Έχουν να διδάξουν πολλά στους νεότερους και νεοεισερχόμενους στον τουρισμό, ταξιδιώτες. Εδώ είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που οι έμπειροι ταξιδιώτες θα ήθελαν να μεταφέρουν στους αρχάριους.

 

Πως να είναι πιο «διπλώματες»

Τα ταξίδια σίγουρα φέρνουν ένα πολιτισμικό σοκ και θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές υποχωρήσεις. Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να μην προσβάλλουν τα ήθη και τα έθιμα των λαών που επισκέπτονται. Θα πρέπει να βλέπουν τα πράγματα με μια διαφορετική οπτική γωνία και να καταλαβαίνουν και την άποψη των άλλων – να βλέπουν τα πράγματα με μια πιο τοπική ματιά.

 

Ρωτήστε έναν ταξιδιώτη που και τι να φάτε

Κάθε τοπικός λαός έχει τις δικές του συνήθειες στο φαγητό. Σαν επισκέπτης θα πρέπει να σέβεστε τις κουλτούρες και τα έθιμα των λαών. Εάν στο μέρος που επισκέπτεστε έχουν τραβηγμένες κουλτούρες και φαγητά που είναι άγνωστα σε εσάς, δεν θα χάσετε τίποτα να τα δοκιμάσετε – έστω και 1 φορά. Εφόσον δε θα σας βλάψουν και δεν θα έχετε θέμα με αλλεργίες, κτλ, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα τοπικά περίεργα φαγητά!

 

Πως να κερδίσετε χρήματα

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κερδίσετε και να εξοικονομήσετε χρήματα μέσα από τα ταξίδια σας. Σχεδόν όλοι οι νέοι ταξιδιώτες ταξιδεύουν με πολύ περιορισμένο budget. Έτσι κάθε εξοικονόμηση χρημάτων είναι πολύ σημαντική σ’αυτούς. Μερικοί τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων κατά την διάρκεια της οργάνωσης αλλά και της εκτέλεσης του ταξιδιού σας.

 

Έρευνα για αεροπορικά εισιτήρια: Τα αεροπορικά εισιτήρια ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόστη όσον αφορά το ταξίδι σας. Μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά airtickets με διάφορους τρόπους όπως να κάνετε κράτηση νωρίς, να βρίσκετε προσφορές μέσα από καταξιωμένες ιστοσελίδες όπως το Travelo.gr που προσφέρει πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. Επίσης θα πρέπει να ελέγχετε όλες τις διαθέσιμες πτήσεις και εταιρείες καθώς και συνδυασμό αυτών. Πάντα θα υπάρχει η καλύτερη επιλογή για το δρομολόγιό σας, αρκεί να ψάξετε λίγο περισσότερο και πιο στοχευμένα.

 

Συμβουλευτείτε την ρεσεψιόν καθώς και τους τοπικούς συμβούλους: Τόσο η ρεσεψιόν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσετε όσο και τοπικοί άνθρωποι σε εστιατόρια, καφέ και συναφή, θα σας βοηθήσουν και θα σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές σχετικά με τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφθείτε καθώς και που να φάτε για να γλυτώσετε αρκετά χρήματα από τα «τουριστικά μέρη».

 

Να είστε ευέλικτοι: Εάν είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες που ταξιδεύετε, μπορείτε να πετύχετε κάποια αρκετά καλά deals στο ταξίδι σας. Τόσο στη τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων όσο και στα ξενοδοχεία, θα μπορέσετε να πετύχετε αρκετά καλές προσφορές εάν διαφοροποιήσετε λίγο τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης.

 

Πότε να κρατάτε χρήματα και πότε να τα ξοδεύετε

Εάν είναι σημαντικό και απαραίτητο να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, τότε κάντε τις σωστές επιλογές. Ένας έμπειρος ταξιδιώτης θα σας προτείνει να αγοράσετε ένα καλό σουβενίρ αντί για 10 φθηνών, στην ίδια τιμή. Το καλό σουβενίρ θα σας μείνει για πάντα, ενώ το φθηνό θα χαλάσει και θα ξεχαστεί γρήγορα. Επίσης, εάν θέλετε να κλείσετε εκδρομές με περιπέτεια ή π.χ. να κολυμπήσετε δίπλα στους καρχαρίες, τότε μη σκέφτεστε τα χρήματα και ζήστε το, καθώς θα είναι μια μοναδική εμπειρία!

 

Επιλέξτε τα ταξίδια σας προσεχτικά

Όταν είστε νέος σίγουρα θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να πραγματοποιήσετε τα ταξίδια που επιθυμείτε. Μόλις αποκτήσετε μια οικογένεια και αρχίσετε μια καριέρα, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Έτσι οι έμπειροι ταξιδιώτες θα σας προτείνουν να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα ταξίδια, όταν σας δίδεται η ευκαιρία και έχετε την οικονομική δυνατότητα. Με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή που πλέον μπορεί να ξεκινάει από μόλις 10-15€ σε φιλοξενία στυλ airbnb, τότε τα ταξίδια δεν είναι απαγορευτικά!

 

Ταξιδιωτικοί οδηγοί και σύμβουλοι ταξιδιού

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν ταξιδιωτικές συμβουλές αλλά και υπηρεσίες ταξιδιού. Αυτό που θα σας προτείναμε είναι να μελετήσετε καλά μια τέτοια ιστοσελίδα, όπως είναι το TRAVELO που σας προσφέρει επίσης και τη δυνατότητα για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Οι έμπειροι ταξιδιώτες και όσοι γράφουν σ’αυτές τις ιστοσελίδες, θα σας προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα, να επιλέξετε τα ταξίδια σας με σύνεση και να αποκτήσετε τη καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Be the first to comment on "4 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από έναν έμπειρο ταξιδιώτη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*