Φιλοξενία και δημιουργία site σε wordpress

Φιλοξενία και δημιουργία site σε wordpress

 

Σκέφτεστε να φτιάξετε τη πρώτη σας ιστοσελίδα, αλλά δε γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε; Τότε ήρθατε στο κατάλληλο μέρος! Μέσα από αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πράγματα γύρω από το wordpress, την κατασκευή ιστοσελίδων μέσα από το δημοφιλές cms καθώς και το web hosting σε ασφαλές και γρήγορο hosting.

 

Τι είναι το wordpress όμως;

 

Το wordpress είναι ένα cms/blog system. Ξεκίνησε ως λογισμικό (και ιστοσελίδα παροχής δωρεάν blog) και αναπτύχθηκε ως ένα αυτοτελές λειτουργικό πάνω στο οποίο μπορούν να βασιστούν σχεδόν όλοι οι τύποι ιστοσελίδων. Σε wordpress μπορεί να είναι μια επαγγελματική ιστοσελίδα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα news portal,κ.α.

 

Πως μπορεί να γίνει εύκολα όμως η δημιουργία site σε wordpress; Ποια τα βήματα για να ξεκινήσετε;

 

Κατ’αρχήν, για να ξεκινήσετε με το wordpress θα πρέπει να επιλέξετε και να αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας web hosting που να υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην ιστοσελίδα http://www.webhostinggreece.gr θα βρείτε επιλεγμένα και δοκιμασμένα πακέτα web hosting και μέσα από εκεί μπορείτε να επιλέξετε άφοβα και με ασφάλεια, αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

 

Όλα τα πακέτα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα, είναι 100% συμβατά με το wordpress.

 

Μετά την επιλογή webhosting, σειρά έχει η εγκατάσταση και η παραμετροποίηση του προγράμματος. Εάν αγοράσετε hosting μέσα από την ιστοσελίδα που σας υποδείξαμε, υπάρχει ειδικός πίνακας ελέγχου που μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση το wordpress αυτόματα, χωρίς να μπλέξετε με δημιουργία βάσης δεδομένων, ρυθμίσεις,κτλ. Εσείς απλά πατάτε το κουμπί και αυτόματα μια καθαρή εγκατάσταση wordpress δημιουργείτε!

 

Αφού κάνατε και την εγκατάσταση του προγράμματος, προχωράμε στην παραμετροποίηση του site έτσι ώστε να το φέρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στα θέλω μας.

 

Επιλογή template για wordpress

 

Το πιο εύκολο και πιο οικονομικό για την καινούργια σας εγκατάσταση, είναι να επιλέξετε κάποιο από τα δεκάδες templates που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Template ή theme είναι η «εμφάνιση» της ιστοσελίδας σας. Συνήθως στα επαγγελματικά sites το design γίνεται από κάποια εταιρεία στα μέτρα σας – δηλαδή όπως το θέλετε. Αυτό κοστίζει αρκετά χρήματα και ειδικά στην αρχή μπορούμε να το παραλείψουμε. Έτσι, χρησιμοποιούμε κάποιο από τα δεκάδες free themes για wordpress.

 

Στο διαχειριστικό panel που θα συνδεθείτε, αμέσως μετά την εγκατάσταση, πηγαίνετε Appearance -> Themes -> Add New και εκεί κάνετε αναζήτηση για το template που σας αρέσει σχεδιαστικά.

 

Δημιουργία site

 

Η δημιουργία του site σε wordpress, τώρα στην ουσία ξεκινάει. Αφού εγκαταστήσατε το template σας, ξεκινάτε την παραμετροποίηση όπως:

 

  • Ρύθμιση του μενού
  • Δημιουργία σελίδων
  • Προσθήκη προϊόντων (εάν θα έχετε προϊόντα)
  • Προσθήκη / επεξεργασία των widgets
  • Προσθήκη περιεχομένου

 

Όλα αυτά θα γίνουν βήμα βήμα μέσα από το admin panel που έχετε συνδεθεί.

 

Η δημιουργία site σε wordpress είναι μια εύκολη υπόθεση – αρκεί λίγο διάβασμα στο διαδίκτυο (το wordpress έχει μια μεγάλη κοινότητα, διαθέσιμη στο http://www.wordpress.org) και φυσικά να πειραματιστείτε.

 

Φτιάχνοντας μόνος την ιστοσελίδα σας, θα εξοικονομήσετε τόσο σε χρήμα όσο και θα την φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας και έτσι όπως την είχατε φανταστεί!

 

Μην παραλείψετε να αγοράσετε έναν ποιοτικό πάροχο hosting, όπως τα πακέτα που σας προτείνονται, για να μην έχετε πρόβλημα με την φιλοξενία και την συμβατότητα της ιστοσελίδας σας.

Be the first to comment on "Φιλοξενία και δημιουργία site σε wordpress"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*