Οι καλύτερες συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι σας

simboules-gia-solo-travellingΕάν αναζητάτε τις καλύτερες συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι, τότε έχετε ήδη πάρει μια πολύ σωστή απόφαση: Να κάνετε το πρώτο solo σας ταξίδι!

Το «ταξίδι» είναι η πιο αγαπημένη μου λέξη στο λεξικό και το να ταξιδεύω μόνος είναι ίσως ο αγαπημένος μου τρόπος ταξιδιού!

Το ταξίδι είναι περιπετειώδες και συναρπαστικό ενώ όταν ταξιδεύετε μόνοι σας γίνετε ακόμα πιο συναρπαστικό ενώ έχετε και μια μεγάλη ελευθερία κινήσεων καθώς είστε ο μόνος που αποφασίζετε για το τι θα κάνετε! Από το τι ώρα θα ξυπνήσετε μέχρι το που θα πάτε, τι θα φάτε και πως θα κινηθείτε!

Όταν ταξιδεύετε σόλο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν κάτι που αρέσει σε εσάς, θα αρέσει και στην υπόλοιπη παρέα – ούτε πρέπει να συντονίζετε τα θέλω σας, με των υπολοίπων! Μπορείτε να επιλέξετε μόνο σας την τοποθεσία, να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια που εσείς επιθυμείτε, να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας και είστε έτοιμοι για το ταξίδι σας!

Σχεδόν έτοιμοι δηλαδή, καθώς χρειάζεται να διαβάσετε τις συμβουλές που σας δίνω πιο κάτω, έτσι ώστε να είστε 100% έτοιμοι για το πρώτο σόλο ταξίδι σας!

Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, ανοίγετε τους προσωπικούς σας ορίζοντες και βλέπετε τα ταξίδια από μια άλλη οπτική γωνία. Μια οπτική γωνία πιο καθαρή και πιο προσωπική, καθώς κάνετε ό,τι εσείς θέλετε στο ταξίδι. Μπορείτε να ανακαλύψετε μερικές από τις καλύτερες τοπικές κουζίνες, να γνωρίσετε τοπικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα και πάνω από όλα διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για σόλο ταξίδι που μπορείτε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να ζήσετε μια καταπληκτική εμπειρία!

 

#1: Κάντε μια σωστή και λεπτομερή έρευνα πριν την οργάνωση και το κλείσιμο του ταξιδιού σας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιο μέρος επισκέπτεστε και τι να αναμένεται από εκεί!

#2 : Κάντε καλό πακετάρισμα. Αυτή είναι μια συμβουλή που δεν απευθύνεται μόνο στα σόλο ταξίδια, αλλά εδώ έχει ακόμα παραπάνω καθοριστική σημασία: Μη μεταφέρετε πολλές αποσκευές καθώς θα πρέπει ό,τι έχετε να τα κουβαλήσετε μόνος σας! Επίσης καλό είναι να έχετε ένα βολικό backpack μαζί σας έτσι ώστε να κουβαλάτε καθημερινά τα απαραίτητά σας όπως μια φωτογραφική, κινητό, νερό.

#3 : Μοιράστε τα χρήματά σας. Όταν είστε μόνοι σας σε ένα ταξίδι, σίγουρα δε θα θέλετε να βρεθείτε σε μια κατάσταση να χάσετε τα χρήματά σας ή τις κάρτες σας. Σε μια ξένη πόλη, χωρίς κανέναν να γνωρίζετε, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση. Μια πολύ καλή συμβουλή είναι να χωρίσετε τις κα΄ρτες και τα μετρητά σας σε διαφορετικά σημεία, όπως μερικά στο backpack σας, στις τσέπες σας καθώς ακόμα και στη βαλίτσα. Έτσι μειώνεται αρκετά τον κίνδυνο να μείνετε χωρίς χρήματα!

#4 : Μην αφήνετε το πακετάρισμα την τελευταία στιγμή! Όπως σε όλα τα ταξίδια, έτσι και στα σόλο, μην αφήνετε το πακετάρισμα της βαλίτσας την τελευταία στιγμή. Κάντε μια πρόβα τις προηγούμενες ημέρες και το βράδυ πριν την αναχώρηση, θα είστε 100% έτοιμοι!

#5 : Κάντε λίστες: Όταν ταξιδεύετε μόνοι, υπάρχει πάντα η περίπτωση να ξεχάσετε μερικά πράγματα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάχνετε λίστες αρκετές ημέρες πριν την αναχώρηση. Έτσι όταν έρθει η ώρα που θα φτιάξετε τη βαλίτσα σας, απλά θα συμβουλευτείτε τη λίστα σας για να βεβαιωθείτε ότι πήρατε όλα όσα θα θέλατε!

#6 : Να έχετε πάντα κιτ πρώτων βοηθειών. Μπορεί να ακούγετε χαζό και αχρείαστο, όμως ένα μικρό κιτ πρώτων βοηθειών θα ήταν πάντα καλό να έχετε μαζί σας. Χαζαπλάστ, ιώδιο, βαμβάκι είναι τα βασικά. Φανταστείτε μόνο το πιο απλό που μπορεί να συμβεί: Να κοπείτε!

#7 : Εφοδιαστείτε με χάρτη. Καλά τα κινητά και τα gps, όπως την στραβή στιγμή η μπαταρία μπορεί να σας προδώσει! Αν και πάντα είναι καλό να έχετε ένα powerbank μαζί σας, το να κουβαλάτε έναν χάρτη της πόλης που επισκέπτεστε σίγουρα είναι μια καλή και σίγουρη λύση!

#8: Travel Applications : Εάν διαθέτετε κινητό smartphone(ποιος δε διαθέτει στην εποχή μας) μπορείτε να κατεβάσετε έξυπνες εφαρμογές ταξιδιού όπως χάρτες με real time πλοήγηση, εφαρμογές για τα μέσα μεταφοράς της κάθε χώρας, εφαρμογές για τα καλύτερα αξιοθέατα κ.α.

Μερικές προτεινόμενες εφαρμογές:

Για offline navigation με πόδια & μέσα μεταφοράς (χωρίς χρήση ίντερνετ και με δωρεάν χάρτες): Here maps

Για αναζήτηση δραστηριοτήτων και εστιατορίων : TripAdvisor

 

#9 : Εμπιστευτείτε το αίσθημά σας. Εάν για κάποιο μέρος έχετε αρνητικό προαίσθημα, τότε μην το επισκεφθείτε! Μερικές φορές το ένστικτό μας δε κάνει λάθος!

#10 : Προσπαθήστε να κουβαλάτε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα μαζί σας. Μην φοράτε ακριβά gadgets, ρολόγια και κινητά. Όλα αυτά, εφόσον ταξιδεύετε μόνο σας, αποτελούν στόχο για τους διάφορους ληστές.

#11 : Πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους. Οι ντόπιοι στα καταστήματα, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου καθώς και οι οδηγοί των ταξί, θα γίνουν οι καλύτεροι σύμβουλοί σας! Θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε μοναδικά μέρη και περιοχές που σίγουρα δε θα βρίσκατε μόνοι σας!

#12 : Δοκιμάστε νέα πράγματα! Σίγουρα το να ταξιδεύεις μόνος είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Δοκιμάστε όμως διάφορα νέα πράγματα, έτσι ώστε να βγείτε από την ζώνη άνεσής σας όπως έχετε συνηθίσει! Δοκιμάστε μια νέα δοκιμασία, ένα άθλημα τοπικό, ένα extreme sport, ένα περίεργο γεύμα!

#13: Δοκιμάστε εταιρείες low cost. Οι εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η αεροπορική Ryanair, θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από το ταξίδι σας. Τα αεροπορικά σε τέτοιου είδους εταιρείες, είναι συνήθως αρκετά φθηνότερα από ότι στις υπόλοιπες εταιρείες. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια ryanair στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/aeroporika-eisitiria-ryanair/ με κόστος από μόλις 4.90€!

#14: Προσέξτε τις διαστάσεις της βαλίτσας σας. Οι διαστάσεις της βαλίτσας σας θα πρέπει να είναι μέσα σε κάποια προκαθορισμένα όρια. Ειδικά στις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η ryanair που αναφέραμε πιο πάνω, τα όρια τηρούνται ευλαβικά και αυστηρά. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαστάσεις χειραποσκευής ryanair. Διαβάστε τον οδηγό και ακολουθήστε κατά γράμμα τα νούμερα των διαστάσεων, εάν θέλετε να αποφύγετε τυχόν εξτρά χρεώσεις!

Εσείς είστε έτοιμοι για το πρώτο σόλο σας ταξίδι; Τι συμβουλές θα δίνατε προς τους υπόλοιπους ταξιδιώτες;

Be the first to comment on "Οι καλύτερες συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι σας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*